dimarts, 8 de maig de 2012

Benvinguts al SAPERE AUDE de l'INSTITUT DE SANTA COLOMA DE FARNERS!!!

Estem en un moment històric, como n'hi ha hagut d'altres abans, en què la societat, el món que ens envolta, les institucions i les persones que ens han de governar perden credibilitat dia a dia i tots ens creiem immersos en una suposada crisis de la qual només podrem sortir si acceptem el que ens diuen entitats força alienes a nosaltres: el FMI, el Banc Europeu, les decisions preses en cimeres del G8, del G20, etc. No ens deixen opcions: ens quedem sense possibilitats de presentar alternatives, sense permetre que d'altres veus plantegin sortides diferents a aquelles que ens vénen donades.

És en aquest moment que creiem imprescindible obrir un espai d'intercanvi d'idees, de discussió, en el qual tota la nostra comunitat educativa pugui dir la seva i, potser, trobar instruments d'anàlisis d'aquest "cul de sac" anomenat crisis.

El camí que us proposem l'hem anomenat espai de "pensament crític". Però, què volem dir quan parlem de pensament crític? Parlem d'aquell pensament que analitza i avalua la consistència dels raonaments, en especial les afirmacions que la societat  com a vertederes en el context de la vida quotidiana. L'objectiu del pensament crític és el d'evitar les pressions socials que porten a l'estandardització i al conformisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar-nos el teu comentari