dimecres, 3 d’octubre del 2012

Tardor 2012


Ha començat la tardor...


Una tardor que preveiem carregada de tot tipus de notícies i d’esdeveniments inusuals en el nostre país i en la suposada "societat del benestar". Els ciutadans i les ciutadanes d’aquest país hauran de pensar, comentar i debatre fets tant importants com la possible independència de Catalunya i la construcció d’un nou model d’estat,  com els pressupostos del govern central i del govern de la Generalitat,  com les mobilitzacions ciutadanes que obliguen els polítics a sortir del seu àmbit i apropar-se al ciutadà que reclama una democràcia més directa, més participativa.

La nostra petita contribució a crear un espai en el qual tots aquests temes es tractin, es visualitzin i es portin a debat reobre una nova etapa del nostre blog. Aquesta nova etapa la comencem amb el primer programa de SINGULARS d’aquest vespre, presentat de la següent forma per en Jaume Barbera:


Tot s’ha accelerat a Catalunya en molt pocs dies; en menys d’un mes, vaja. 

I s’ha acabat l’ambigüitat i la política del peix al cove, entre altres coses perquè s’ha acabat el peix. Només cal mirar el pressupostos generals de l’Estat per al 2013.

El 25 de novembre hi tornarà a haver eleccions al Parlament. Un Parlament on 84 dels seus 135 diputats van aprovar una resolució, abans de dissoldre’s, en què es diu:

"El Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu camí" i insta a convocar una consulta prioritàriament en la pròxima legislatura.

Si aquesta majoria de parlamentaris a favor de convocar una consulta d’autodeterminació es manté o augmenta després del 25-N, els catalans hauríem de ser convocats en la propera legislatura a decidir si volem o no la independència de Catalunya.

De moment, totes les enquestes que s’han conegut fins ara donen una majoria del sí per sobre del 51%.

Però com s'hi arriba aquí, és a dir, com s'arriba a l'Estat propi, si és el que vol la majoria del poble de Catalunya? I, si això és així, quins poden ser els escenaris de ruptura amb Espanya?

Aquestes són les preguntes que hem fet a Carles Boix, una autoritat en Teoria de la Democràcia, doctor en Ciències Polítiques i màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard, i professor de Ciències Polítiques i Afers Públics a la Universitat de Princeton.

És també autor de diversos llibres i de desenes d'articles i assajos acadèmics.

Aquesta temporada, “Singulars” s’emetrà els dimecres a la mateixa 
hora. Els diumenges es reemetrà, a les 12 de la nit, per TV3.

“Singulars”

Carles Boix, camí cap a l’Estat propi: escenaris de ruptura.
Dimecres 3, a les 22,40, pel 33h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar-nos el teu comentari