dimarts, 10 de juliol de 2012

Voleu pensar? Trobareu més en d'altres pàgines... cerqueu!!!

EUDALD CARBONELL enceta un bloc: Compartir coneixement
http://blocs.tinet.cat/lt/blog/el-bloc-deudald-carbonell/category/258/general/2007/02/27/compartir-coneixement

Un tret característic dels primats humans és la seva sociabilitat: a mesura que els mitjans produïts per la revolució científica i tècnica se socialitzen, s’incrementa la informació en el sí de la nostra espècie. Convertir coneixement en pensament pot esdevenir una de les activitats més importants de l’Homo sapiens.
El progrés conscient ha de ser l’articulació més genuïnament humà i que ens pot conduir a través de la socialització de la ciència i la tècnica a una consciència crítica d’espècie.
Factors fonamentals en aquest procés han de ser la integració de la diversitat, l’equilibri energètic en el planeta, la planetització i no la globalització. Cal anar contra el pensament únic i homogeneitzador i construir de cara a un pensament únic: la humanització.
Amb la finalitat de compartir amb vosaltres aquestes inquietuds, coneixement i pensament, enceto aquest bloc personal i us engresco a conversar.

Com pensar en els temps de crisi

http://blocs.tinet.cat/lt/blog/el-bloc-deudald-carbonell/category/258/articles-mundo/2012/07/01/com-pensar-en-els-temps-de-crisi
"...Per tant, cavil·lar en temps difícils és raonar de manera més assertiva, significa que el pensament ha d’estar encarrilat  no a conservar el que tens, sinó a ser capaç de construir positivament un marc de referència que et permeti sortir de la situació en que et trobes.
Pensar en temps de cisi, significa, a més, que s’ha d’utilitzar el coneixement per donar forma a una estratègia d’adaptació o desadaptació que propiciï avantatges nous que et permetin superar la realitat actual i establir una nova relació amb tu mateix i amb el teu entorn.
Que podem fer per sortir de la crisi? És tan senzill com deixar de reflexionar sobre com ho duem a terme en aquest moment i rumiar com volem construir una nova realitat, alhora que treballem en aquest sentit. Pot ser és el moment d’una nova consciència i d’una acció més solidària. Cal considerar més a les persones i donar menys importància al negoci i als diners per tal de contribuir com a espècie a que hi hagi millors individus socialment parlant."

Futur, cal pensar què hem de fer

http://blocs.tinet.cat/lt/blog/el-bloc-deudald-carbonell/category/258/articles-mundo/2012/03/20/futur-cal-pensar-qu-hem-de-fer
"....Evolucionar de manera responsable
Si volem evolucionar de manera responsable, i ser conscients de que som els amos dels nostres processos, com sempre, la crítica ha d’estar en la base del sistema,. Arrossegats com xais cap a l’escorxador hem de ser valents, plantar cara i prendre decisions. Qualsevol forma d’acció és bona, si ets responsable del que fas i si ho fas per construir.
Donar màniga ampla als especuladors, con fan els governs, és assegurar que la cobdícia substitueixi a la solidaritat. El procés d’humanització ha de continuar i fer-nos cada vegada més conscients del que està passant i pensar què cal fer per corregir el desgavell."

El futur de l’espècie humana: Què fem i corol•lari

http://blocs.tinet.cat/lt/blog/el-bloc-deudald-carbonell/category/pensament

Textos anteriors: D’on venim - Qui som - Per què som on som - On anem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar-nos el teu comentari